mayıs, 2017
Detaylar
Aks’ta Gündem’in Mayıs programı Antalya’nın sanat gündemine odaklanıyor. “Kalıplara Sığmayan Bir Oryantalist: Osman Hamdi Bey” başlıklı panelde sanatçı Burhan Kum, Türk sanat tarihinin en
Detaylar
Aks’ta Gündem’in Mayıs programı Antalya’nın sanat gündemine odaklanıyor. “Kalıplara Sığmayan Bir Oryantalist: Osman Hamdi Bey” başlıklı panelde sanatçı Burhan Kum, Türk sanat tarihinin en önemli isimlerinden Osman Hamdi Bey’in oryantalizm ile ilişkisini Antalya Kültür Sanat’ın güncel sergisi İmparatorluktan Portreler sergisinden hareketle tartışacak.
Aks’ta Gündem serisinin üçüncüsü olan “Kalıplara Sığmayan Bir Oryantalist: Osman Hamdi Bey” panel 13 Mayıs 2017 günü saat 15:30’da, Antalya Kültür Sanat Oditoryumu’nda sanatçı Burhan Kum’un konuşmacı olarak ağırlıyor. Geçtiğimiz ay gerçekleşen “Hayali Belde: Oryantalizmin Binbir Hali” panelinin ardından AKS’ta Gündem bu ayki programında da Antalya Kültür Sanat’ın güncel sanat gündeminden yola çıkarak oryantalizmi konu etmeye devam ediyor. Ekonomiden sanata, edebiyattan politikaya, tarihten geleceğe yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda gündem oluşturan konuları Antalya’ya taşımayı hedefleyen Aks’ta Gündem programı her ayın son hafta sonu, konferans, panel veya söyleşi formatında gerçekleşiyor.
Aks’ta GÜNDEM
Panel: “Kalıplara Sığmayan Bir Oryantalist: Osman Hamdi Bey”
Burhan Kum
13 Mayıs 2017, Cumartesi, 15:30
Antalya Kültür Sanat, Oditoryum
Katılım ücretsizdir.
Burhan Kum: 1962 yılında İstanbul’da doğdu. 1973 yılında girdiği Darüşşafaka Lisesi’nden 1981’de mezun oldu. Aynı yıl girdiği İTÜ Elektronik bölümünü iki yıl sonra terk etti ve 1984 yılında Hollanda’ya giderek Den Bosch Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi serbest resim bölümünde eğitim aldı. 1995 yılında Antalya’ya yerleşti ve dört yıl süresince Akdeniz Üniversitesi GSF’de teorik dersler verdi. Halen bu şehirdeki atölyesinde çalışıyor, Evrensel Gazetesi ve Yeni e dergi’de sanat üzerine yazılar yazıyor. Sanatçının yer aldığı sergilerinden bazıları: Gayri Resmi (2016, The Empire Project), Misilleme (2014, The Empire Project), Dijital Karanlık (2012, Galeri x-ist), Format Teorisi (2010, Galeri x-ist), Ve… Fakat… Veya (2008, Galeri x-ist), Korku (2006, Galeri x-ist), Suret (2005, Galeri x-ist), Resmen (2004, Karşı Sanat Çalışmaları).