ekim, 2024

24eki19:0021:00AKS ÖĞRENME YETİŞKİN ATÖLYELERİ: RESİM OKUMA ATÖLYESİ19:00 - 21:00

Detaylar

Resim nasıl okunur? Bir resme bakarken dikkat etmemiz gereken detaylar nelerdir? Ressam, izleyicileri olan bizlerle nasıl iletişim kurar ve gözümüzü nasıl yönlendirir?

Antik Mısır Sanatı’ndan günümüze dek uzanan sanat anlayışı yolculuğunu kapsayan anlatımı ile bu atölyede; resim sanatında başlıca kompozisyon, ışık, renk, perspektif, üslup unsurlarına ve tüm bu unsurların döneminin etkileri ile ilişkilerine değinilecektir. Katılımcıların resim sanatında ayırt edici resimsel öğeler ve üsluplar ile sanat akımlarını tanıması, bu bilgiler ışığında eserleri yorumlayabilmesi amaçlanmaktadır.

Atölye Yürütücüsü Serkan Hızlı: Sosyoloji-Kültürel Miras ve Sanat Tarihi alanlarında eğitim almıştır. 2010 yılında, ünlü ressam Orhan Cebrailoğlu’nun öğrencisi olarak sanatsal eğitimine devam etmiş ve 2015 yılına kadar aktif olarak resim atölyelerinde ve uluslararası workshoplarda çeşitli çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Medyascope, Tele1, BBN gibi kanalların sanat programlarında konuk olarak yer almıştır. 2020 yılından itibaren, Umag – Uğur Mumcu Vakfı ve diğer platformlarda sanat eğitimleri vermektedir. Ayrıca, “Resimlerin Peşinde” ve “Resimler ve Hikayeleri” adlı iki blogu yönetmektedir.

Detaylı Bilgi: 0242 242 02 57

Kayıt: www.aksdukkan.com

X