aralık, 2024
21ara16:0017:30AKS ÖĞRENME YETİŞKİN ATÖLYELERİ: VİZYON PANOSU ATÖLYESİ16:00 - 17:30
Detaylar
Kolaj çalışması, bir yıkım ve yeniden inşa sürecidir. Artık kullanılmayan, eskiyen parçaların yeni bir bakış açısıyla bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan bu yaratıcı
Detaylar
Kolaj çalışması, bir yıkım ve yeniden inşa sürecidir. Artık kullanılmayan, eskiyen parçaların yeni bir bakış açısıyla bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan bu yaratıcı yolculuk, bize geçmişle bağ kurarken aynı zamanda geleceğe dair umutlarımızı da şekillendirme fırsatı sunar. Seçtiğimiz parçalarla kendi sanat eserimizi oluşturur ve bu süreçte kendimizle yeni bir keşfe çıkarız.
Vizyon panosu, kolajın merkezde olduğu, bireysel veya kolektif dileklerimizi, hedeflerimizi ve isteklerimizi ifade ettiğimiz bir çalışma biçimidir. Farklı dergi ve gazetelerden ilgimizi çeken parçalar, görsel malzemeler (tüy, boncuk, taş, düğme, ip vb.), kelimeler ve renklerle yeni imgeler yaratırız. Bu imgeler, sadece bugünü değil, aynı zamanda geleceğe dair umutlarımızı ve hayallerimizi de yansıtarak içsel bir yolculuğun kapılarını aralar.
Yeni bir yıla girerken, hem bireysel hem de kolektif olarak daha umutlu bir bakış açısı kazanmak ve dayanışmayı güçlendirmek için birlikte yaratıcı bir yolculuğa çıkacağız. Bu çalışma, hem kendimizi hem de geleceğimizi şekillendirme fırsatıdır!
Atölye Yürütücüsü Aslınur Sarıca: Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, Medya ve İletişim Sistemleri – Sahne Sanatları bölümlerinde çift anadal yaparak, yüksek lisans eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları bölümünde “Ecopoiesis ve Performans Pratikleri” başlıklı tez çalışmasıyla tamamlamıştır. Halen aktif olarak Akdeniz Üniversitesi, Sanat ve Tasarım programında doktorasına devam etmektedir. Lisans eğitimi sırasında İstanbul Üniversitesi’nden aldığı Pedagojik Formasyon eğitimiyle oyunculuk ve dans alanında aktif olarak eğitmenlik yapmaya başlamıştır. Doğaçlama hareket, oyun, fiziksel anlatım, yaratıcı yazım, performans tasarımı ve yaratıcı süreç alanlarına duyduğu ilgi, öznel deneyiminde dönüştürücü, destekleyici birer kaynağa dönüştüğü için sanatın iyi oluş ve sosyal değişim alanlarında kullanımına merak sarmıştır. Bu sayede yolu Expressive Arts Institute İstanbul ile kesişmiş ve yaklaşık üç yıl süren Ruh Sağlığı ve Sosyal Değişim için Dışavurumcu Sanatlar Terapisi Programı’nı tamamlayarak, programın ilk mezunlarından olmuştur. Aynı zamanda “World Human Relief ve International Trauma Studies” iş birliğiyle hazırlanan “Uluslararası Travma Çalışmaları Sertifika Programı’nı” tamamlamıştır. Tiyatro ve dans ekipleriyle çeşitli projelerde sanatçı olarak yer almıştır. Sanatçı olarak disiplinlerarası çalışmayı merkeze aldığı sanat projeleri üretmekte, doğaçlama hareket odaklı sanat atölyeleri düzenlemekte ve öğretim elemanı olarak çalışmayı sürdürmektedir. Sanat Psikoterapileri Derneği asil üyesidir.
Detaylı Bilgi: 0242 242 02 57
Kayıt: www.aksdukkan.com