ağustos, 2021

15ağu20:3022:00Antalya Konuşmaları: Kıyı Kullanımları20:30 - 22:00

Detaylar

Çevrimiçi ortamda gerçekleşecek etkinliğimize kayıt olmak için lütfen tıklayın: https://atso.xyz/iCdL4
Kaydınızı yaptıktan sonra email adresinize gelecek postadaki “Join Link” ibaresine tıklayarak program saatinde canlı yayına ulaşabilirsiniz.

Antalya Kültür Sanat’ın yeni söyleşi serisi “Antalya Konuşmaları” devam ediyor.

2020-2021 sezonunda objektifini Antalya’nın güncel sorunlarına çeviren Antalya Kültür Sanat, üç salonunda yer alan sergilerin yanı sıra, Antalya Kent İzleme Platformu iş birliği ile düzenlediği “Antalya Konuşmaları” söyleşi serisiyle kentin güncel sorunlarını kent hakkı kavramı üzerinden tartışmayı amaçlıyor.

Çevre, barınma, katılımcılık ve demokrasi, sağlık, kültürel miras, ulaşım, dezavantajlı gruplar, göçmenler gibi temel kent sorunlarını somut örneklerle tartışmayı hedefleyen Antalya Konuşmaları,  iki haftada bir pazar günleri saat 20:30 – 22:00 arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Antalya Kent İzleme Platformu tarafından önerilecek konu ve konuklarla yürütülecek olan Antalya Konuşmaları’nın 15 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek “Kıyı Kullanımları” başlıklı sekizinci söyleşisine Mimar Recep Esengil konuşmacı olarak katılacak. Konuşmanın moderatörlüğünü ise Doç. Dr. Tuğba Örmecioğlu üstlenecek.

Recep Esengil: 1975 yılında Gazi Üniversitesi Mimarlık fakültesinden mezun oldu. 1979 yılında Antalya’ya yerleşti. 1980 yılından itibaren serbest mimar olarak çalışıyor. 1980-2008 yılları arasında Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanlığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Onur Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2000-2008 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesinde yarı zamanlı Öğr. Görevlisi olarak görev aldı. Halen ÇEKÜL Vakfı Bölge temsilciliği görevini sürdürüyor. Ayrıca Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi.

Doç. Dr. Tuğba Örmecioğlu: 2000 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitiren Hilal Tuğba Örmecioğlu, aynı üniversitede yapmakta olduğu yüksek lisans tezini ise 2003 yılında tamamladı. 2003-2010 yılları arasında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde doktorasını yaparken aynı zamanda asistan olarak çalıştı. 2007 yılında Roma-Tor Vergata Üniversitesi’nde araştırmacı olarak bulundu. Doktora tezi 2011 yılında YTMK Yılın Doktora Tezi Ödülü’ne layık görüldü. Halen Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta ve Yapı Bilimleri ABD başkanlığı yapmaktadır. Araştırma alanları arasında mimarlık tarihi, yapım tarihi, modernleşme, teknoloji ve tasarım ilişkileri bulunmaktadır.

//

2014 yılında Antalya Barosu içinde yerel sorunlara duyarlı bir grup hukukçunun girişimiyle kurulan ve kısa zamanda şehrin akademisyenleri, mimarları, şehir plancıları, gazetecileri gibi farklı meslek ve uzmanlık alanından çok sayıda gönüllünün katılımıyla genişleyen Antalya Kent İzleme Platformu, kent sorunlarına karşı gerek sivil farkındalık yaratma gerekse sorunların hukuk çerçevesinde halli konularında önemli bir işlev üstleniyor.

X