mart, 2021
Çevrimiçi Etkinlik / Felsefe Konuşmaları - Dünya ile Baş Etme Biçimi Olarak Mizah
-
AKS
- Elmalı Mahallesi Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi No:60 Muratpaşa
Detaylar
Dünya ile Baş Etme Biçimi Olarak Mizah Prof.Dr. Hakan Poyraz Prof.Dr. Memduh Sami Taner Moderatör: Prof.Dr. Cihan Camcı 20 Mart 2021, Cumartesi,
Detaylar
Dünya ile Baş Etme Biçimi Olarak Mizah
Prof.Dr. Hakan Poyraz
Prof.Dr. Memduh Sami Taner
Moderatör: Prof.Dr. Cihan Camcı
20 Mart 2021, Cumartesi, 16:00
Prof.Dr. Hakan Poyraz
Prof.Dr. Memduh Sami Taner
Moderatör: Prof.Dr. Cihan Camcı
20 Mart 2021, Cumartesi, 16:00
Dijital ortamda gerçekleşecek etkinliğimize kayıt olmak için lütfen tıklayın: https://atso.xyz/HcUtv
Kaydınızı yaptıktan sonra email adresinize gelecek postadaki “Join Link” ibaresine tıklayarak program saatinde canlı yayına ulaşabilirsiniz.
Yoksulluk, açlık ve savaşlar sürmekte, pandemi gündelik yaşantımızı her gün biraz daha etkilemekte ve bizler de bu olağanüstü durumu olağanlaştırmaya uğraşmaktayken, dayanma gücümüzü ve hoşgörü eşiğimizi yükseltmek için, Antalya Kültür Sanat Felsefe Konuşmaları serisinde mizah konuşmaya devam ediyoruz.
“Mizah duygusunu geliştirme ve olayları mizahi bir ışık altında görme çabası, yaşama sanatında ustalaşırken öğrenilen bir hiledir” der Viktor Frankl. Aslında mizah, dünya ile baş etme ustalığıdır; “hile” ise bu sanatta ustanın kullandığı teknik. Mizah dünyanın üstesinden gelme yollarından biri. Belki de en etkilisi. Kimi zaman hakikatsiz bir dünyanın hakikatini paranteze alarak onun boşluğunu göstermek, kimi zaman saçmaya geri dönüp hakikati tersinden görmektir. Mizah bizi saçma ile yüzleştirir. Verilebilecek en sağlam tepkidir gülmek. Üstesinden geldiğimiz dünyanın saçmalığından bizi sağaltan bir yanıt.
Prof.Dr. Hakan Poyraz: Felsefeci, araştırmacı, deneme yazzarı, karikatürist. Lisans ve Yüksek Lisansı İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde, doktorayı Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi felsefe bölümünde öğretim üyesidir. Hakan Poyraz’ın “Dil ve Ahlak (Vadi, 1996)”, “Hacivatın Hüznü (Vadi, 2002-Değişim 2013)”, “Zehirli Bir Şey (2003)”, “Adayazılar (Değişim 2010)”, “Ahlak Felsefesi Yazıları (Dergâh 2016)” adlı kitapları ve bilimsel makalelerinin yanı sıra çeşitli dergi ve gazetelerde mizahi yazıları, denemeleri ve karikatürleri yayınlanmıştır.
Prof.Dr. Memduh Sami Taner: Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede, Nükleer Teknoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, Nükleer Uygulamalar Bölümü’nde radyoaktif ilaçlar üzerine Doktora yaptı. Tez çalışmaları için İngiltere, ICRF-Londra Kraliyet Kanser Araştırma Merkezi’nde bulundu, bu sırada İngiliz eğitim sistemini inceleme fırsatı bularak Bilim Eğitimi ile de ilgilendi. 2007 yılında Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı’na kurucu öğretim üyesi olarak geçti. Fizikokimya, Radyofarmasi, Fen/Astronomi/Astrokimya ve Kimya Eğitimi konularında çalışan Prof.Dr. Taner, Bilim Toplum ve 4006 Programı Tübitak Antalya İl Temsilcisidir. Antalya Kimya Olimpiyatlarını başlatarak TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarından sonra hayata geçirilmiş Türkiye’deki tek Kimya Olimpiyatı’nın yürütme kurulu başkanıdır. Astrokimya ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.