october, 2020
Dijital Etkinlik / Felsefe Konuşmaları: Bir İletişim Olanağı Olarak Gündelik Yaşamda Mizah
-
AKS
- Elmalı Mahallesi Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi No:60 Muratpaşa
Event Details
FELSEFE KONUŞMALARI Bir İletişim Olanağı Olarak Gündelik Yaşamda Mizah Prof.Dr. Günseli Orhon Prof.Dr. Memduh Sami Taner 10 Ekim 2020, Cumartesi Saat 16:00
Event Details
FELSEFE KONUŞMALARI
Bir İletişim Olanağı Olarak Gündelik Yaşamda Mizah
Prof.Dr. Günseli Orhon
Prof.Dr. Memduh Sami Taner
10 Ekim 2020, Cumartesi Saat 16:00
Bir İletişim Olanağı Olarak Gündelik Yaşamda Mizah
Prof.Dr. Günseli Orhon
Prof.Dr. Memduh Sami Taner
10 Ekim 2020, Cumartesi Saat 16:00
Dijital ortamda gerçekleşecek etkinliğimize kayıt olmak için lütfen tıklayın: https://atso.xyz/OnuGO
Kaydınızı yaptıktan sonra email adresinize gelecek postadaki “Join Link” ibaresine tıklayarak program saatinde canlı yayına ulaşabilirsiniz.
Kaydınızı yaptıktan sonra email adresinize gelecek postadaki “Join Link” ibaresine tıklayarak program saatinde canlı yayına ulaşabilirsiniz.
Antalya Kültür Sanat 2020 güz dönemi Felsefe Konuşmaları’na 10 Ekim Cumartesi günü başlıyor. Pandemi önlemleri nedeniyle çevrimiçi olarak gerçeleşecek Felsefe Konuşmaları, bu dönemde gündelik hayatımızın, özellikle zor günlerimizin gizli destekçisi ‘mizah’a odaklanacak.
Prof.Dr Cihan Camcı moderasyonunda, 10 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek ilk oturumun konukları Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr. Günseli Orhon ve Prof.Dr. Memduh Sami Taner. Konuklarımızla mizah’ın aslında ne olduğu, gündelik yaşamımızdaki rolü, iletişim, kültürel farklılaşma ve değişimde mizahın etkisi gibi konuları tartışacak; eğitimde mizah önemli olabilir mi, politika mizahın kolaylaştırıcılığından yararlanabilir mi, güç mücadelesi mizah’la sertliğini yitirerek karikatüre dönüşür mü gibi sorulara cevap arayacağız.
Prof. Dr. Günseli Orhon, ODTÜ Psikoloji Bölümü’nden 1988’de mezun oldu. Doktorasını ODTÜ Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’nda 1997 yılında tamamladı. Doktora çalışmalarının bir bölümünü Bristol Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Dr. Roger Garret danışmanlığında Yaratıcı Materyal Geliştirme üzerine yaptı. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Orhon’un başlıca çalışma alanları eğitimde yaratıcılığın geliştirilmesi, yaratıcı yazarlık, eğitsel materyal geliştirme ve mizahın eğitimde kullanılmasıdır. Bu konuda kitapları ve pek çok yayını bulunan Prof. Dr. Günseli Orhon, akademik kişiliğinin yanında senaryo yazarıdır. Üç senaryosu yurt dışındaki çeşitli film ve senaryo yarışmalarında dereceye girmiş, ödüller almıştır.
Prof.Dr. Memduh Sami TANER: Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede, Nükleer Teknoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, Nükleer Uygulamalar Bölümü’nde radyoaktif ilaçlar üzerine Doktora yaptı. Tez çalışmaları için İngiltere, ICRF-Londra Kraliyet Kanser Araştırma Merkezi’nde bulundu, bu sırada İngiliz eğitim sistemini inceleme fırsatı bularak Bilim Eğitimi ile de ilgilendi. 2007 yılında Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı’na kurucu öğretim üyesi olarak geçti. Fizikokimya, Radyofarmasi, Fen/Astronomi/Astrokimya ve Kimya Eğitimi konularında çalışan Prof.Dr. Taner, Bilim Toplum ve 4006 Programı Tübitak Antalya İl Temsilcisidir. Antalya Kimya Olimpiyatlarını başlatarak TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarından sonra hayata geçirilmiş Türkiye’deki tek Kimya Olimpiyatı’nın yürütme kurulu başkanıdır. Astrokimya ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.