december, 2017
02dec16:0018:00Felsefe Konuşmaları: 'Sokrates’in Son Sözü'16:00 - 18:00
Event Details
Antalya Kültür Sanat’ta ‘Felsefe Konuşmaları’ yeni sezonda devam ediyor. 2 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek yeni sezondaki üçüncü buluşmanın konuğu “Sokrates’in Son Sözü” başlıklı konuşmasıyla
Event Details
Antalya Kültür Sanat’ta ‘Felsefe Konuşmaları’ yeni sezonda devam ediyor.
2 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek yeni sezondaki üçüncü buluşmanın konuğu “Sokrates’in Son Sözü” başlıklı konuşmasıyla Prof. Dr. Nazile Kalaycı.
Kültür, sanat ve etkileşen bütün disiplinlerde etkinlikler düzenleyen Antalya Kültür Sanat, 2017 – 2018 etkinlik programında Felsefe Konuşmaları’na da yer veriyor. Felsefeyi akademiden sokağa, gündelik hayatın içine taşımayı hedefleyen ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Felsefe Konuşmaları serisi, her ayın ilk cumartesi günü, 16:00-18:00 saatleri arasında Antalya Kültür Sanat Oditoryumu’nda gerçekleşecek.
Platon’un Phaidon diyaloğunda ruhun ölümsüzlüğü konusu Sokrates’in ölmeden önce dostlarıyla yaptığı son konuşma çerçevesinde sunulur. Diyaloğun sonunda söylenen sözlerse adeta Sokrates’in vasiyeti gibidir: “Kendinize özen gösterin”, “Kriton, Asklepios’a bir horoz borcumuz var; öde bunu, sakın ihmal etme.” Prof. Dr. Nazile Kalaycı’nın 2 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceği “Sokrates’in Son Sözü” başlıklı sunumunda, Sokrates’in bu son iki cümlesi tartışılacak, bu sözlerin Sokrates’in yaşam pratiğiyle ilişkisi ve bu türden bir yaşamın Aristoteles’in eudaimonia olarak belirlediği mutlulukla teması ele alınacaktır.
Felsefe Konuşmaları
Nazile Kalaycı “Sokrates’in Son Sözü”
Tarih: 2 Aralık 2017, Cumartesi, 16:00 – 18:00
Yer: Antalya Kültür Sanat Oditoryum
Adres: Elmalı Mahallesi Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi No:60 Muratpaşa | Antalya
Bilgi: +90 242 242 0 257
Nazile Kalaycı Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. Yüksek lisans tezinde (H.Ü. 2001) Nietzsche’nin trajik kültür üzerine düşüncelerini ele almış, doktora tezinde (H.Ü. 2007) Aristoteles, Marx ve Habermas’ın kamusallık kavramına dair düşüncelerini günümüz sorunlarınlarıyla ilgisinde tartışmıştır. Makalelerini Felsefe Logos, Cogito, e-skop, Doğu Batı gibi dergilerde yayımlayan Kalaycı, Eski Yunanca ve Almancadan çeviriler yapıyor. Halen aynı üniversitede Eskiçağ Felsefesi, Ortaçağ Felsefesi, Siyaset Felsefesi, Feminizm alanlarında dersler vermekte, son yıllarda yaptığı çalışmalarda klasik tragedyaları güncel sorunlarla ilgisinde ele alarak arkaik olanın şimdi’deki izlerini sürmektedir.