haziran, 2021

22haz20:3022:00Kamusal Alan Tartışma Alanı: Kamusal Alana Kolektif Dokunuşlar20:30 - 22:00

Detaylar

Webinar ID: 910 1334 0687

Webinar Passcode: 263079

Kayıt için lütfen tıklayın.

İstanbul’da kamusal alanda gerçekleştirdikleri farklı örneklerle dikkat çeken “Onaranlar Kulübü” ve “Yan Köşe” projelerinin konuşulacağı söyleşide, bir yanda bir marka mekânının kamusal alanda aldığı konumu sanatla buluşturması, diğer yanda kolektif ruh ve “onarmak, üretmek ve paylaşmak” mottosuyla yola çıkan çevre dostu üretimler, farklı motivasyonlarla gerçekleşmelerine rağmen kent estetiği ve kamusal alan kullanımlarının doğru örnekleri olarak ele alınacak; bu projelerin Antalya için rol model olabilirliği üzerine tartışılacaktır.

Tuna Ortaylı Kazıcı: Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında New York Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi sertifika programına devam etti ve aynı dönemde Metropolitan Müzesi’nde staj yaptı. 2011-2020 yıllarında, aralarında Venedik Mimarlık ve Sanat Bienalleri Türkiye Pavyonu, Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi ve çeşitli AB projeleri olmak üzere İKSV Yurtdışı Projeler Yöneticisi olarak çalıştı. Topkapı Sarayı Müzecilik bölümünde sergi koordinasyonundan sorumlu olarak çalışmaya devam ediyor ve Kahve Dünyası’nın güncel sanat projesi Yanköşe’nin proje koordinatörlüğünü yapıyor.

Nermin Er: 1990-1995 Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü’nden mezun oldu. Sanat üretimine farklı malzemelerle devam ederken aynı zamanda animasyon şirketi kuruluşunda yer aldı. 2011 yılından sonra bağımsız olarak animasyon üretimine devam etti. 2013 yılında Türkiye’de gerçekleştirilen ilk uzun metrajlı kukla filmini yönetti. Yurt içi ve yurt dışında pek çok sergiye katıldı. Halen İstanbul da yaşıyor ve üretiyor.

Bilal Yılmaz: Bilal Yılmaz, İstanbul’da yaşayan disiplinler arası bir sanatçı ve tasarımcıdır. Heykelsi nesneler, yerleştirmeler ve izleyicinin algısını değiştiren kolektif deneyimler yaratır. Disiplinler arası sanat ve tasarım çalışmalarının yanı sıra sosyal, kolektif projeler üzerine çalışır. Kolektif çabalarının ardında, insanları bir araya getirmenin yanında onları çevreleri ile etkileşime geçiren ve bazı şeylerin nasıl olduğunu düşünmeye iten, birlikte üretimin değeri yatmaktadır.

Ufuk Emin Akengin: 2015 yılında kurduğu Onaranlar Kulübü ile 3 boyutlu yazıcı gibi yeni nesil üretim teknolojilerini kullanarak kente yararlı, onarma, üretme ve paylaşma ekseninde farkındalık kazandırmayı hedefleyen projeler üretti. Takım arkadaşlarıyla beraber üretimin demokratikleşmesi, sürdürülebilir tasarım ve üretim gibi kültürler üzerine yaratıcı projeler geliştirmeye devam ediyor.

Genel Koordinatör / Moderatör: Ebru Nalan Sülün: Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden lisans, Resim Bölümü’nden yüksek lisans derecelerini, sanat tarihi alanında “Türkiye’de Çağdaş Sanat Koleksiyonculuğu (1990-2010)” başlıklı tezi ile doktorasını alan Sülün, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sanat Yönetimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesidir. Pek çok sergide küratör, pek çok sanat festivali ve etkinliğinde koordinatör, düzenleyici, sanat yönetmenliği gibi görevler üstlenmiş olan Sülün, ulusal ve uluslararası sempozyumlara katılmakta, Sanat Dünyamız, Genç Sanat, Art-ist actual, Art-ist modern, Artam gibi dergilerde   sanat eleştirileri yazmaktadır. “Habip Aydoğdu- KIRMIZI”, “Antalya’da Erken Cumhuriyet Dönemi Kültür-Sanat Ortamı” ve “Türkiye’de Çağdaş Sanat Koleksiyonculuğu” isimli üç kitabı olan Ebru Nalân Sülün, UNESCO- Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA-Internationale) üyesidir ve 2014-2018 yılları arasında AICA-Türkiye’nin yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.

 

X