haziran, 2021
Detaylar
Webinar ID: 956 5731 5514 Webinar Passcode: 733490 Kayıt için lütfen tıklayın. Graffiti sanatının kültürel kaynakları ve tarihsel süreç içerisindeki gelişiminin
Detaylar
Webinar ID: 956 5731 5514
Webinar Passcode: 733490
Kayıt için lütfen tıklayın.
Graffiti sanatının kültürel kaynakları ve tarihsel süreç içerisindeki gelişiminin konuşulacağı oturumda graffiti ve mural sanat arasındaki kültürel, sanatsal farkların ele alınması amaçlanmaktadır.
Prof. Dr. Ferhat Kâmil Satıcı: Lisans, yüksek lisans ve “Sanatta Bir Özgürleşme ve Kapatılma Biçimi Olarak Graffiti” başlıklı teziyle doktora derecesini Marmara Üniversitesi’nden aldı. Heykel, video, fotoğraf, enstalasyon ve resim gibi farklı teknikler kullanan ve anıtsal olan ile gündelik olanın sınırlarını belirsizleştirmeye yönelik çalışmalar üreten Satıcı, 2003 yılında kurulmuş olan Videoİst-Video sanatı inisiyatifinin kurucularından biridir. 6. Çanakkale Bienali’nin ve 3. Mardin Bienali’nin organizasyonel ekibinde yer almış, eş küratörlük yapmıştır. Çeşitli kitap ve dergilerde yazarlık ve yayın kurulu üyeliği yapan, yurtiçinde ve dışında birçok karma ve kişisel sergi açmış olan Satıcı Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyesidir.
İpek Başyurt: Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını “İlişkisellikler Çağında Biyoiktidar, Sanat ve Sokak: Mural İstanbul Festivali” konulu teziyle Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Farklı konularda araştırma ve çalışma yapmakla birlikte, eko feminist bir okuma grubunda aktif olarak yer almaktadır. “Geleneksel Sanatlar Derneği UNESCO” komisyonu üyesidir. Blog yazarlığı yapmaktadır.
Roxane Ayral: Güney Fransa’da geçirdiği ilk gençlik yıllarında graffiti, kaykay ve hip-hop kültürüyle tanıştı. Bağımsız küratör olarak çalışmaya başladığı 2010 yılından bu yana çeşitli uluslararası sanatçı ve kurumlarla iş birliği yapma fırsatı buldu. 2014 yılında Pera Müzesi’nde gerçekleşen “Duvarların Dili-Graffiti / Sokak Sanatı” sergisinin küratörlüğünü üstlendi. O tarihten itibaren sokak sanatlarına odaklanan Roxane Ayral, 2020 yılında Fransız sanatçı Saype ile sanatçının küresel projesi olan “Beyond Walls” için iş birliği yaptı. Lisans eğitimini Psikoloji üzerine tamamlayan Ayral, Bilişsel Psikoloji ve Nöroestetik konularında araştırmaya ve sokak sanatı üzerine çalışmaya devam ediyor.
Max on Duty: Antalya’da doğdu. İstanbul sokaklarında “Max on Duty” olarak tanınır. Graffiti ve illüstrasyon sanatı ile ilgilenir. 2012 yılından bu yana İstanbul’da yaşayan Max on Duty, graffiti ve mural çalışmalarına 2014’te başladı. Çalışmalarında renk ve biçimi stilize ederek alternatif bir form dili oluşturur ve ögeyi bu yolla yeniden tanımlayan sanatçı, mekanik ve organik nesnelerin yapısından, insan ve toplumların davranış kültürlerinden, eylemlerinden ilham alır. Mural sanatçısı olarak kamusal alanda pek çok esere imza atan ve 2017-2018 Mural İstanbul Street Art Festivali organizasyonunu da üstlenen Max an Duty, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde eğitimine devam etmektedir.
Genel Koordinatör / Moderatör: Ebru Nalan Sülün:
Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden lisans, Resim Bölümü’nden yüksek lisans derecelerini, sanat tarihi alanında “Türkiye’de Çağdaş Sanat Koleksiyonculuğu (1990-2010)” başlıklı tezi ile doktorasını alan Sülün, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sanat Yönetimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesidir.
Pek çok sergide küratör, pek çok sanat festivali ve etkinliğinde koordinatör, düzenleyici, sanat yönetmenliği gibi görevler üstlenmiş olan Sülün, ulusal ve uluslararası sempozyumlara katılmakta, Sanat Dünyamız, Genç Sanat, Art-ist actual, Art-ist modern, Artam gibi dergilerde sanat eleştirileri yazmaktadır. “Habip Aydoğdu- KIRMIZI”, “Antalya’da Erken Cumhuriyet Dönemi Kültür-Sanat Ortamı” ve “Türkiye’de Çağdaş Sanat Koleksiyonculuğu” isimli üç kitabı olan Ebru Nalân Sülün, UNESCO- Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA-Internationale) üyesidir ve 2014-2018 yılları arasında AICA-Türkiye’nin yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.