Antalya Kültür Sanat (Kaleiçi Evi), Hale Feriha Hendekcigil ve Hasan Baran Kurtoğlu’nun ”Burada Bir Yerde” sergisine 1-10 Aralık tarihleri arasında ev sahipliği yaptı. Cam, resim, seramik ve video enstalasyonun bir arada olduğu bu sergide her iki sanatçı da kendi alanlarında işlerini sergiledi.
Hale Feriha Hendekcigil
Bir beden, bir suret. Bu mudur bizi biz yapan yegane şey? Bu mudur bizi bize anlatan? Yoksa fazlası mı var? Yaşanmışlıklar mı, yaşatılmışlıklar mı? Kattıklarımız mı hayatlarımıza yoksa rastlantılar mı ?
Kaç kişi yaşıyor bir bedende, kaç kişi taşıyor ruhumuz ? Kimiz biz, kimim ben ya da, ya da siz kimsiniz, göründüğüm kadar mıyım mesala ben ya da siz gördüğünüz kadar mısınız ?
Ne güzel söylemiş Barış Manço;
‘’Bir ben var ki benim içimde benden öte benden ziyade,
Bir sen var ki senin içinde senden öte senden ziyade. “
Aslında hepimiz sadece birer yansımayız hepimiz birbirimize birer yanılgıyız ve bizler suretler arkasında görülebildiğimiz kadarımız.
Biz sadece orada bir yerdeyiz.
Cam malzeme üzerinde çalışan Hendekcigil, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar cam bölümünü 2014 yılında bitirdikten sonra 2016 yılında aynı okul ve bölümde yüksek lisans yapmaya başladı.
Hasan Baran Kurtoğlu
Sanatçı bu sergideki işlerinde ”zaman ve oluşum” kavramlarını, portre ve iç içe geçen desenler üzerinden ele alarak tekrar yansıtıyor. Eserlerinde tutkal, kömür, beton, kağıt ve reçine gibi katmanlaşan malzemeler kendi aralarında geçirgenlik ve gerginliği arttırırken, izleyiciye de bir algı alanı bırakıyor. Sanatçı bu katmanlaşma halini tıpkı insanın oluşumundaki gibi geçmiş zamanla, ruhsal ve bedensel olanla yansıtıyor. Geçici olanla kalıcı olan arasında sınırları kaldıran Kurtoğlu, her şeyin bir sonraki ve bir önceki ile bir arada olduğu ilişkisini izleyiciye sorgulatıyor.
Tuval, malzeme ve video sanatı üzerine çalışmalarını sürdüren Kurtoğlu, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünden mezun olup aynı okul ve bölümde yüksek lisansına devam etmektedir.