Antalya Kültür Sanat, bu yılın son sergisinde Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ağırlıyor.
Pera Müzesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen, 8 Eylül-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Pera Müzesi’nde sergilenen, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezun ve öğrencilerinin işlerinden oluşan Karşılaşmalar // Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar, sergisi 21 Ekim 2016 – 26 Şubat 2017 tarihleri arasında Antalya Kültür Sanat’ta yer alacak.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, kurulduğu 1999 yılından bu yana araştıran, eleştiren, farklı kültürlere açık, vizyonlu ve üretken bireyler yetiştirmeyi amaçlarken, Antalya’nın ve Türkiye’nin kültür sanat ortamına yaratıcı genç isimler kazandırmayı hedeflemiştir.
Sanat eserlerinin estetik gelişimini sorgulamaya imkan veren kurgusuyla güncel sanatta kullanılan sanat yöntemlerine de güçlü referanslar veren Karşılaşmalarsergisi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin farklı dönem mezunlarından eğitimine devam eden lisansüstü öğrencilerinin yapıtlarına uzanan bir seçkiyi bir araya getiriyor. Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Fotoğraf, Geleneksel Sanatlar ve Sinema-TV gibi alan ve mecralarda üretilen yapıtlar, fakültede geniş bir zaman aralığında gelişen sanatsal anlayışı izleme şansı veriyor.
Küratörlüğünü Ebru Nalan Sülün’ün yaptığı sergi, ortak bir kavramsal tema belirlemeden yıllar içerisinde fakültede verilen çok yönlü eğitim modeli ve üretilen sanat yapıtlarının karşılıklı estetik ilişkilerine odaklanıyor.
Yöntem ve mecraların sanat üretimi sürecinde sadece bir araç olduğu düşüncesinden yola çıkılarak hazırlanan seçki, bu amaçla farklı estetik ve temasal yaklaşımların disiplinlerarası diyaloğuna ve analizine olanak tanıyan bir sergileme yöntemi ile sunuluyor.
Bedenin Dönüşümü, Soyutlama, Kavramsal Yaklaşımlar, Dijital Evren-Reklam ve Belgesel başlıkları altında buluşan yapıtlar aracılığıyla, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yetişen sanatçı adaylarının üretim süreçlerindeki ortak bağlar, kavramsal ve düşünsel yaklaşımların ilişkisel estetikleri incelenebiliyor.